Hal- és vadfesztivált rendeznek a Vajdahunyad várnál

Kultúra, 2014.09.10

Élményhorgászat, főzőkurzusok, vadász- és halászbörze is várja az érdeklődőket az első Hal- és vadfesztiválon a budapesti Vajdahunyad váránál szeptember 19. és 21. között.

A látogatók különféle halakból és vadakból készült ételekkel ismerkedhetnek meg, valamint megkóstolhatják a Szegedi Halászcsárda 5000 literes óriásbográcsában főtt halászlevet is - mondta el Necz István főszervező a fesztivált beharangozó szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

Hozzáfűzte: a rendezvényen részt vesznek az ország jelentős halas és vadas szereplői. Az ínyencek fácánból, nyúlból, őzből, vaddisznóból és szarvasból készült ételeket kóstolhatnak, Budapest halas street food éttermei különleges tengeri fogásokkal, sushival, thai tésztával, kaviárral, fish & chipsszel készülnek.

A gyerekek élménytóban horgászhatnak, emellett kisállat-simogató, horgászbemutató, főzőkurzusok és játékos vetélkedők is színesítik a programokat. A vadász- és halászbörzén többek között íjakat, vadásztőröket, távcsöveket és horgászbotokat tekinthetnek meg az érdeklődők.

Az erdei piacon a különlegességek között szarvasgombát, medvehagymát, magolajokat, parlagfűből készült termékeket, pisztrángkrémeket, mézeket, erdei gyümölcsökből készült lekvárokat és szörpöket lehet vásárolni.

Necz István felhívta a figyelmet a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban A pásztorok világa - Tisztelet Herman Ottónak címmel szeptember 12-től látogatható kiállításra is, amely a magyar pásztorélet múltját és jelenét mutatja be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!