Hangversenyek mellett vetélkedő színesíti a Bartók Rádió napját

Kultúra, 2017.03.22

Zenés vetélkedő és hangversenyek is várják a közönséget szombaton a Bartók Rádió napján Budapesten.

Bartók Béla zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató születésnapját a Bartók Rádió hagyományosan különleges adásnappal ünnepli. Az érdeklődőket szombaton a 6-os stúdióban és a Márványteremben ingyenes hangversenyek várják, amelyeket a rádió közvetít - mondta el a Bartók Rádió igazgatója szerdán az MTI-nek.

Devich Márton felhívta a figyelmet arra is, hogy idén a Bartók Rádió műsorkészítőivel is személyesen találkozhat a közönség.

Kiemelte, hogy az idei rádiós nap különlegessége az a vidám zenés vetélkedő Játssz ma a 6-osban! címmel, amelyen zeneművészeti szakközépiskolák tanulói és művészek mérik össze tudásukat.

A diákcsapatot a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium, a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola, valamint a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola tanulói alkotják. A művészcsapat tagja Megyesi Schwartz Lúcia énekművész, Lakatos György fagottművész, Boldoczki Gábor trombitaművész és Szabadi Vilmos hegedűművész lesz, a műsort Becze Szilvia vezeti 14 órától.

A délben kezdődő családi koncerten a 6-os stúdióban Szokolay Dongó Balázs (furulyák), Pápai Erika színművész és Termes Rita (zongora) lép színpadra. A Márványteremben 13 órától az Angelica Leánykar Bartók-, Liszt- és Kodály-műveket énekel Gráf Zsuzsa vezényletével. Közreműködik Sáfár Orsolya és Megyesi Schwartz Lúcia (ének), Tóth Kristóf és Bácsy Schwartz Zoltán (hegedű), valamint Boross Barbara (zongora).

A fiatal művészek pódiumán ifjú gordonka szakos zeneakadémisták játszanak többek között Kodály-, Beethoven-, Schumann- és Debussy-műveket, majd az Anima Musicae ad hangversenyt a Góbé zenekar közreműködésével. Babos Gyula Makrokozmoszát Babos Gyula (gitár), Winand Gábor (ének, szaxofon, fuvola), Fekete-Kovács Kornél (trombita, szárnykürt), Orbán György (bőgő) és Czirják Csaba (dob) mutatja be.

Devich Márton emlékeztetett arra, hogy szombaton, a zeneszerző születésének 136. évfordulóján a rádió munkatársai is megkoszorúzzák a Farkasréti temetőben Bartók Béla síremlékét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!