Három évre megújították a POSZT vezetésének mandátumát

Kultúra, 2018.10.09

Három évre megújították a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) vezetésének mandátumát - közölte az rendezvény kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.

Mint írják, a Pécsi Országos Színházi Találkozó tulajdonosai a 2018. október 4-i taggyűlésen döntöttek a POSZT ügyvezetéséről, a Szakmai Tanácsadó Testület tagjairól, illetve a Felügyelő Bizottság összetételéről.

A taggyűlésen a tulajdonosok képviseletében jelen volt Keszég László, a Magyar Színházi Társaság elnöke, Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára és Vincze Balázs Attila, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A döntés értelmében Magyar Attila, a POSZT-ot működtető POSZF Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Kővári Zsuzsanna produkciós igazgatóval és Szűcs Gábor fesztiváligazgatóval 2021. december 31-ig folytathatja a 2016-ban megkezdett munkát.

A tulajdonosok a Szakmai Tanácsadó Testület korábbi elnökét és tagjait további három évre kérték fel a szakmai a munka folytatására.

A Felügyelő Bizottság tagjainak 2018. december 7-től Kárpáti Péter gazdasági szakembert, Turi Ákos jogászt és Vidákovics Szláven színművészt, színigazgatót kérték fel - áll a közleményben.

A Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) működtető POSZF Kft. tulajdonosa a kétharmados többségű Pécs városa mellett az egyharmados részen egyenlő arányban osztozó Magyar Színházi Társaság és Magyar Teátrumi Társaság.

A Szakmai Tanácsadó Testület elnöke Hegedűs D. Géza színművész. A 16 tagú testület tagjai a színházi élet számos területéről érkeztek.

A testület feladata a POSZT versenyprogramjával kapcsolatos művészeti és szakmai kérdések megvitatása, valamint a POSZF Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, művészeti igazgatójának és programigazgatójának szakmai támogatása. A testület iránymutatásával segíti az ügyvezetői döntések meghozatalát, szakmai és nyilvános kommunikációját, valamint részt vesz a POSZT versenyszabályzatának kidolgozásában és karbantartásában.

A testület összetételének meghatározásakor a tulajdonosok tekintettel voltak az egyes színházi szakterületek kiegyenlített képviseletére.

Hegedűs D. Géza elnök a Színház- és Filmművészeti Egyetemet képviseli, mellette a szakmai tanácsadó testület tagja Balázs Zoltán (független színházi szervezetek), Balogh Tibor (határon túli színházak), Besenczi Árpád (vidéki, kiemelt minősítésű színházak), Cseke Péter (Kaposvári Egyetem, Művészeti Kar), Gemza Péter (vidéki, nemzeti minősítésű színházak), Karsai György (Színház- és Filmművészeti Egyetem), Keszég László (Magyar Színházi Társaság), Komáromi György (gazdasági igazgatók), Mácsai Pál (budapesti színházak), Máté Gábor (budapesti színházak), Orbán Eszter (Színházi Dramaturgok Céhe), Őri László (Pécs Megyei Jogú Város), Rátóti Zoltán (MMA Színházművészeti Tagozat), Szűcs Gábor (POSZF Nonprofit Kft.) és Vidnyánszky Attila (Magyar Teátrumi Társaság) - olvasható a POSZT honlapján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!