Hegedűs Ákos fotói a Syngenta Nemzetközi Fotópályázat legjobbjai között

Kultúra, 2017.03.20

Londonban nyílt kiállítás a Syngenta Nemzetközi Fotópályázatának legjobb alkotásaiból, amelyek közé egyedüli magyarként Hegedűs Ákos két fotóját is beválogatta a szakmai zsűri.

A nemzetközi versenyt harmadszorra írták ki azzal a céllal, hogy a fotográfia eszközeivel hívják fel a figyelmet az emberiség jövője szempontjából kulcsfontosságú kérdésekre, globális problémákra - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A szakmai zsűri 42 fotós 92 fotóját választotta ki a londoni Somerset House-ban nyílt kiállításra, amelyet a következő hónapokban a világ több nagyvárosában is megtekinthet majd a közönség.

A hivatásos fotósoknak járó fődíjat a brit kínai fotóművész, Wang Yan Preston, nyílt kategóriában pedig az ír Kenneth O'Halloran kapta.

Hegedűs Ákos középiskolás kora óta foglalkozik fotózással. A sajtóban eltöltött több évnyi munka után érdeklődése koncertek és hosszabb távú, mélyebb, társadalmi, környezetvédelmi problémákat megjelenítő projektek felé fordult. Eddig hat fotóalbuma jelent meg, legújabb kötetéhez a Badacsonyról, a Balaton ikonikus hegyéről már hét éve készíti a fotókat.

A fotós úgy véli, hogy az információs társadalomhoz való alkalmazkodás jelenti a 21. században az emberiség legnagyobb kihívását, és bár a globalizáció rengeteget segít a társadalmak fejlődésében, de még így is hatalmas szakadékok vannak a Föld egyes országai közt. A mostani pályázatra beadott anyagot Londonban és Pekingben készített fotóiból rakta össze.

A nemzetközi pályázat első alkalommal a Vidék - Város témakörben várta az alkotásokat, 2014-ben pedig a hiány és túltermelés súlyos aránytalanságának bemutatására bíztatták a szervezők a világ fotósait.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!