Hollóasszony címmel ősbemutatót tartanak a Várkert Bazárban

Kultúra, 2017.05.29

A Hollóasszony című egyfelvonásos dráma ősbemutatójával, interaktív felolvasószínházi előadással folytatódik kedden a Várkert irodalom sorozat a Várkert Bazárban. Az író, narrátor szerepében maga a szerző, Ugron Zsolna látható.

Ugron Zsolna kisregényét, a Hollóasszonyt először alkalmazzák színpadra: Seres Tamás rendező interaktív felolvasószínház formájában viszi színre a regényt - olvasható a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében. A címszerepet Hámori Gabriella alakítja, a további karaktereket Farkas Franciska, Lukáts Andor és Trill Zsolt szólaltatják meg.

A Várkert irodalom sorozat havonta színpadi előadásokkal, befogadott produkciókkal és beszélgetős estekkel várja a közönséget, Ugron Zsolna író, a Várkert Bazár arca és Juhász Anna irodalmár szervezésében.

A Szilágyi Erzsébet életét feldolgozó Hollóasszony című műben korabeli szemtanúk mesélnek egyéni nézőpontokból a Hunyadiak felemelkedéséről. A történet nemcsak egy rendkívüli asszony életéről szól, kiderül, hogy sokszor vér-veríték sem elegendő a dinasztiaépítéshez, és az is, miért bujkál a boldogság az elszántak elől.

Az előadás a Várkert Bazár saját produkciójaként a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. támogatásával jött létre.

A szerző korábban elmondta: a tervek szerint a felolvasószínházi köntös idővel kamaradarabbá alakul át. A produkció látványvilágáról elmondta: az előadásban sokat játszanak a fénnyel, a vetítéssel. Könyvét Végh Júlia festőművész akvarelljei illusztrálják, amelyek beépülnek a darab díszletébe is. A Hunyadi Mátyás anyját, Szilágyi Erzsébetet a középpontba állító történet a 15. században játszódik, de bizonyos történelmi információk egy ledfalon jelennek meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!