Húsvéti hagyományőrző foglalkozások és mesterségbemutatók a Várkert Bazárban

Kultúra, 2018.03.23

Hagyományőrző foglalkozásokkal, koncertekkel, kiállításokkal, mesterségbemutatóval és gyermekprogramokkal várja ebben az évben is a családokat húsvétkor a Várkert Bazár március 31. és április 2. között.

A látogatók hímestojás-kiállításon és népi iparművészek bemutatóján ismerhetik meg a hagyományos tojásdíszítéseket, megkóstolhatják a népi gasztronómia remekeit, valamint válogathatnak a kézműves vásár és a változatos gasztronómiai kínálatból - közölték az intézmény üzemeltetői pénteken az MTI-vel.

A gyerekeket kézműves foglalkozások, festhető óriástojások, tojásírás, különböző ünnepi díszek készítése, gyöngyfűzés és puzzlekészítés várja.

Az Ybl Miklós téren és a Várkert Bazár területén folyamatosan lépnek fel az együttesek, mások mellett Tímár Sára, a RoBot Akusztik, a Rutkai Bori Banda, a Romano Drom & Berán Quartett, a Party Art's OK, a Jászság Népi Együttes hagyományőrző csoportja, a Maszkura és a tücsökraj, a Roma Soul, a Ferenczy Trió és a Besh o droM.

Idén is a Várkert Bazár ad otthont a PONT Fesztiválnak, amely a Budapest Tavaszi Fesztivál keretében valósul meg. Ennek keretében a rendezvényterem aulájában mini tárlatok lesznek, amelyeken Petrás Mária szakrális témájú kerámiái és domborművei mellett magyar és cremonai hegedűket, a mediterrán térség húsvéti körmeneti hagyományait bemutató fotókiállítást, valamint a Fortepan és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ húsvéti gyűjteményéből készült válogatást láthatják az érdeklődők.

A kamarateremben március 31-én az ünnephez kapcsolódó filmvetítések lesznek, a rendezvényteremben pedig koncertezik a Cuncordu e Tenore de Orosei folkzenei együttes, majd később Szalóki Ági lemezbemutatójára kerül sor, másnap pedig a Flamenco Trio lép fel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!