Idén is szabadtéri táncestekkel készül a Nemzeti Táncszínház a Várkert Bazárban

Kultúra, 2017.06.21

Idén is belekóstolhat a közönség a flamenco, a tangó, a kortárs és a hagyományőrző magyar táncokba, valamint Hollywood kedvencét, a szteppet is kipróbálhatják az érdeklődők a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein július 20. és 31. között a Várkert Bazár Öntőház udvarán.

Az immár harmadik születésnapját ünneplő Táncbazár kínálatát a Nemzeti Táncszínház idén is azzal a szándékkal állította össze, hogy a magyar mellett a nemzetközi folklórt is megmutassa a közönségnek - olvasható az intézmény MTI-hez eljuttatott programismertetőjében.

A magyar néptánc elmaradhatatlan része a szabadtéri programsorozatnak. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Táncrapszódia és a Kalotaszeg című előadásait mutatja be. A Duna Művészegyüttes az Örökkön-örökké című előadással érkezik a Várkert Bazárba, a Fitos Dezső Társulat Falusi színek produkciójában a Kárpát-medence kulturális sokszínűségét és kimeríthetetlen folklórkincsét hozza el a városlakóknak.

A tangó nemcsak egy tánc, hanem egy életforma. Ebbe az életérzésbe kóstolhatnak bele az érdeklődők Budai László, valamint vendége, a Tangó Táncszínház conTangos című előadásában. A FlamenCorazonArte Táncszínház elképesztően látványos, vérpezsdítő flamenco-estje, a FlamenColores a magyar, arab, zsidó, keresztény, indiai és cigány eredetű ősi zenei motívumok és ritmusok világába repíti el a közönséget. A Táncmelodikák előadásban Pirók Zsófia és a Melodika Project zenészei egyedi műfajt teremtenek.

A Feledi János - Feledi Project - Trio a la Kodály a kortárs tánc és a hazai kortárs kamarazene mellett a progresszív jazz világába kalauzol el Prozódia című produkciójával. A Sivasakti Kalánanda Táncszínház a TálaMantra - Indiai táncképek című, klasszikus indiai tánctechnikákat és modern koreográfiákat bemutató táncelőadásával érkezik.

A PiroTap Productions társulat egy igazi amerikai táncot, a sztepp műfaját szeretné megismertetni a nézőkkel Tap Evolution című darabjában.

Rossz idő esetén a produkciók a Várkert Bazár multifunkcionális termébe költöznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!