Indul a Hazai pálya új sorozata a Trafóban

Kultúra, 2018.01.08

Deeper címmel készítette el első közös munkáját Marcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba, Vadas Zsófia Tamara és Vass Imre: a produkció, amely a Trafó hat tánc- és egy fizikai színházi előadást felvonultató Hazai pálya elnevezésű új sorozatának első állomása, csütörtökön és pénteken debütál a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

A kortárs tánc ezen fiatal, meghatározó személyiségei ugyan régóta ismerik egymást és számos konstellációban dolgoztak már együtt, de így négyen még sohasem hoztak létre előadást - olvasható a Trafó ismertetőjében.

A Deeper a másik megismerésében való véget nem érő elmélyülés. A produkció olyan kérdéseket boncolgat, hogy miként érintkezzünk érintés nélkül; hogyan kerüljünk közel a másikhoz úgy, hogy ne sértsük meg a közelségünkkel; hogyan legyünk egy olyan intim és bizalmon alapuló kapcsolatban, amely egyben elegendő teret és szabadságot biztosít.

Az alkotó-előadók több mint egy éve foglalkoznak az intimitás és az érintés kérdésével. A hosszas próbafolyamat alatt különböző helyzetekben próbálták kikísérletezni, meddig fokozható az intimitás, kell-e hozzá közelség, és mit jelent egyáltalán megérintve lenni. Ezekből a tapasztalatokból született meg a Deeper, amelynek sci-fi hangulatú látványvilágáért is az alkotók felelnek.

Az előadás zenei anyagát Szabó Bálint jegyzi, aki elektroakusztikus, experimentális zenei világával vált elismertté. Szólóprojektje a Gosheven, amelynek debütáló albumával, a Leaperrel nagyon hamar megtalálta a közönségét Magyarországon kívül is.

Vass Imre, Vadas Zsófia Tamara és Molnár Csaba a Budapest Kortárstánc Főiskola növendékei voltak. Molnár Csaba táncos-koreográfus legutóbbi bemutatóját, a 2017-es Téli utazást Marcio Kerber Canabarróval készítette el, az Eclipse című posztpunk revüben pedig Vadas Zsófia Tamarával dolgozott együtt.

A Dányi/ Molnár/ Vadas trió által 2013-ban készített, hosszú sikerszériát megélt Nyúzzatok meg! című előadás tematikus rokonságot mutathat a Deeper-ben megfogalmazódó kérdéskörökkel: a közeledés, az egymásba való megérkezés lehetőségével, vagy éppen lehetetlenségével.

A Hód Adrienn vezette Hodworks 2016-os Grace című előadásában Marcio Canabarro, Cuhorka Emese, Molnár Csaba és Vass Imre is színpadra lépett a MU Színházban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!