Interneten közvetítik a Héttorony Fesztivál gálakoncertjét

Kultúra, 2017.11.20

Utolsó állomásához érkezett a Héttorony Fesztivál, a határokon átívelő, Makovecz-épületeket világzenével megtöltő sorozat hétfőn este a Pesti Vigadóban zárul Dresch Mihály gálakoncertjével, amelyet élőben közvetítenek az interneten - közölték a szervezők az MTI-vel.

Dresch Mihály az elmúlt években saját kvartettjével járta az országot, nemrég pedig egy új formációt, egy vonós kvartettet hozott létre. Az új zenekarban ismert népzenészek a társai, akikkel folyamatosan változtatja, tágítja a műfaj határait - olvasható az MTI-hez hétfőn elküldött tájékoztatóban.

A vigadóbeli gálakoncerten a közönség mindkét formációt hallhatja. A közlemény szerint azok a határon inneni és túli Dresch-rajongók, akik a távolság okán nem tudnak személyesen részt venni a koncerten, élőben élvezhetik a zenét és a látványt az internet segítségével: a koncertet a tavalyi gálakoncerthez hasonlóan élőben közvetítik az MMA, a Héttorony Fesztivál és a Kultúrpart oldalán.

A fesztiválon ebben az évben is Magyarországon kívül több határon túli állomáson is szerveztek programokat Makovecz Imréhez kapcsolódó terekben. Az esti koncertek, irodalmi estek, táncos események mellett a Kossuth-díjas építész, a magyar organikus építészet megteremtőjének szellemiségét idéző, életművét és annak hatásait bemutató kiállítások, szakmai beszélgetések várták a közönséget november 9. óta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!