Izraeli műalkotásokat kapott a Lauder Javne iskola

Kultúra, 2018.04.25

Daphna Alon izraeli festő több munkáját adományozta a budapesti Lauder Javne iskolának az Art Market Budapest nemzetközi művészeti vásár kezdeményezésére és támogatásával a Magyarországi Izraeli Művészeti Alap.

Az Art Market Budapest díszvendége 2017 októberében Izrael volt, az adományozott műtárgyak a Budapesten szervezett izraeli kortárs művészeti fesztivál keretében érkeztek Magyarországra, és az izraeli államalapítás 70. évfordulója alkalmából szervezett eseményen kerültek új helyükre - közölte az MTI-vel az Art Market Budapest.

Az Art Market Budapest Közép és Kelet-Európa vezető kortárs képzőművészeti vásáraként évente mintegy 25 ország 100 kiállítója közreműködésével több mint 500 művész alkotásait mutatja be. A 30 ezer fő feletti látogatottságú művészeti esemény 2017-ben Art.Israel-Art.Is.Real címen különleges vendégfesztivál keretében szentelt kiemelt figyelmet Izrael képzőművészetének.

Daphna Alont Budapesten a Tel Aviv-i Triangle Art Galéria képviselte.

A díszvendégség kapcsán létrehozott Magyarországi Izraeli Művészeti Alap az Art Market Budapesten kiállított műtárgyak közül kifejezetten azzal a céllal vásárolt alkotásokat, hogy azokat valamely magyarországi intézménynek adományozza.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!