Jake Gyllenhaal is szerepet vállal a Pókember: Hazatérés folytatásában

Kultúra, 2018.05.22

A gonosz Mysterio szerepét kaphatja Jake Gyllenhaal a Pókember: Hazatérés folytatásában - értesült a variety.com filmes szakportál.

Az Oscar-jelölt Gyllenhaal először szerepelhet képregényfilmben. A Sony és a Marvel stúdió közös vállalkozásában Michael Keaton Keselyű szerepében látható ismét. Pókembert, azaz Peter Parkert pedig újra Tom Holland alakítja. A szereposztás visszatérői között lesz Marisa Tomei is. A rendezői székben ismét Jon Watts ül majd, a forgatókönyvet pedig Jonathan Goldsteinre és John Francis Daleyre bízták.

A film produceri feladatait Kevin Feige és Amy Pascal látja el.

A folytatás történetéről egyelőre semmit sem árultak el, ám a Variety úgy tudja, hogy a Sony és a Marvel szeretne két új vezető karaktert, egy férfi és egy női szereplőt. A férfi szerepre mindenképpen egy hollywoodi sztár akarnak, a női szerepre pedig a húszas éveiben járó színésznőt keresnek.

Gyllenhaal számos drámai szerepet eljátszott az utóbbi évtizedben, de mint mondta semmi kifogása a zsánerszerepek ellen. Jelenleg Dan Gilroy horror thrillerjében, a Velvet Buzzsaw című filmben forgat és a további neki szánt szerepeket igyekszik beilleszteni a naptárába. Úgy tűnik, hogy néhány munkája átcsúszik a jövő évre, ezért tudja elvállalni a Pókember-folytatást.

Mysterio Pókember legrégibb ellenségei közé tartozik, mivel az egykori kaszkadőr és a különleges effektusok szakértője profi bűnözőként mindent elkövet, hogy a helyére léphessen.

A színész legutóbbi filmjét a Wildlife-ot a cannes-i filmfesztiválon is vetítették a kritikusok hete programban. The Sisters Brothers című westernfilmje pedig még idén a mozikba kerül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!