John Lennon-emlékkoncert szombaton a Muzikumban

Kultúra, 2015.10.13

A 75 éve született John Lennonra emlékeznek szombaton a fővárosi Muzikumban. Az egész délutánon és estén átívelő rendezvény keretében fellép a The Bits együttes.

A 17 órakor kezdődő program ingyenesen látogatható. Lesz filmvetítés, a Trubadúr Kiadó bemutatja a Beatlesről szóló, újra megjelentetett A Fejek Forradalma című könyvet, vendégek közreműködésével szó lesz a liverpooli négyes dalairól és a hatvanas évekről - szerepel a szervezők által az MTI-hez kedden eljuttatott ajánlóban.

A műsor kiemelt eseményeként 20 óra 30 perctől a The Bits zenekar John Lennon életművének dedikálja koncertjét: kizárólag Lennon-szerzemények, illetve a hozzá kötődő korai rock and roll számok csendülnek fel.

A két éve alakult, fiatal muzsikusokból álló The Bits - Beatles Emlékzenekar tagja Derecskei Zsolt (zongora, gitár, ének), Bárth János (gitár, ének), Kasléder Albert (basszusgitár, ének) és Bakó Balázs (dob, ének). A zenekar mögött számos hazai fellépés áll, valamint a Hard Day's Night és a Help! című album megjelenésének ötvenedik évfordulójának tiszteletére adott tematikus koncert.

A The Bits tavaly sikert aratott a hollandiai Big Rivers Fesztiválon, ahol egy helyi fúvószenekarral, illetve kórussal közösen játszottak. A zenekar képviselte Magyarországot idén augusztus 27. és szeptember 1. között a világ legjelentősebb Beatles-fesztiválján, a liverpooli Beatle Weeken.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!