Johnny Depp is részt vesz a Zürichi Filmfesztiválon

Kultúra, 2020.09.10

Johnny Depp dokumentumfilmmel érkezik a Zürichi Nemzetközi Filmfesztiválra, Olivia Colman brit színésznő pedig életműdíjat kap - mondták el csütörtökön a fesztivál szervezői és egyúttal ismertették a szeptember 24-én kezdődő mustra teljes programját is.

A 16. Zürichi Nemzetközi Filmfesztivál válogatásában 165 film szerepel, ezek közül 23 világpremier lesz. A filmek több mint felét nők rendezték - számolt be róla a Screendaily.com.

A játékfilmes versenybe 14 alkotást választottak a szervezők, köztük Ben Sharrock filmjét, a Limbót, Christos Nikou alkotását, az Applest, valamint Chaitanya Tamhane moziját, a The Discipline-t, Eliza Hittman művét, a Never Rarely Sometimes Alwayst, és Cooper Raiff filmjét, a Shithouse-t. Ezek a produkciók korábban sikerrel szerepeltek más filmfesztiválokon, például Berlinben, Velencében vagy a Sundance Filmfesztiválon.

A dokumentumfilmes mezőnyben szintén olyan díjazott és elismert munkák láthatók majd, mint Radu Ciorniciuc filmje, az Acasa, My Home vagy Nathan Grossman portréja Greta Thunbergről, az I Am Greta, ami a közelmúltban Velencében debütált.

Johnny Depp a Crock Of Gold: A Few Rounds with Shane McGowan című dokumentumfilm producereként vesz részt a fesztiválon. Az ír költő, énekes és dalszerző előtt tisztelgő produkciót Julien Temple rendezte.

Zürichbe utazik Juliette Binoche és Til Schweiger is, akik pályafutásuk elismeréseként kapják meg a fesztivál Golden Eye díját. Olivia Colman, aki A kedvenc című filmért nyerte el az Oscart, szintén megkapja a Golden Eye életműdíjat, de ő online kapcsolódik be a ceremóniába.

Colman filmjét, a The Fathert, amelyben Anthony Hopkins a partnere, a fesztiválon is levetítik a rendező, Florian Zeller jelenlétében.

Iris Berben német színésznőnek szintén Golden Eye életműdíjat ítélt oda a fesztivál, de ezt már csütörtökön átadták neki, mivel a színésznő a mustra idején Görögországban forgat majd, és karanténba kellett volna vonulnia, mielőtt beléphet Zürichbe.

Az október 4-ig tartó filmfesztiválon Chloé Zhao recessziós drámáját, a Nomadlandet , Regina King művét, a One Night In Miamit és a velencei filmfesztivál nyitó filmjét, Daniele Luchetti családi drámáját, a Laccit is vetítik majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!