Jubileumi évad az Esztergomi Várszínházban

Kultúra, 2018.05.10

Az Esztergomi Várszínház 30. évadát az intézmény testvérszínházaival és olyan művészekkel ünnepli együtt, akik az elmúlt évtizedekben sikerrel szerepeltek a játszóhelyen - mondta el a szabadtéri színház igazgatója az MTI-nek.

Horányi László tájékoztatása szerint a Bazilika előtti nagyszínpadon július 7-én a soproni teátrum Ha mi holtak feltámadunk című produkciója lesz a nyitóelőadás, Szilágyi Tibor főszereplésével.

A következő hétvégén a Váci Dunakanyar Színház költözik Esztergomba, július 13-án Yasmina Reza Művészet című színművét mutatják be. Másnap a Quimby slágereire épülő Megadom magam című musicalt tekinthetik meg tőlük a nézők.

Az ünnepi évadban a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház július 20-án és 21-én Wajdi Mouawad Futótűz című darabját játssza. A hétvégét a Radics Béla szellemiségét őrző Tűzkerék xT Napfényes napok elnevezésű koncertje zárja, Felkai Miklós gitáros közreműködésével.

Augusztus 3-án Cseh Tamás előtt tisztelegnek, aki szintén gyakori vendég volt Esztergomban. Az előadó idén lett volna 75 esztendős, erre emlékezik a Vodku fiai formáció Ónodi Eszter és Adorjáni Bálint közreműködésével.

Érdi Tamás zongoraművész augusztus 5-én ad koncertet Mozart műveiből. A Klassz a parton produkcióban Hamar Zsolt vezényletével közreműködik a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekara és Josef Spacek hegedűművész.

A Nemzeti Színház augusztus 10-én Nagy Mari önálló estjével, Colm Tóibín Mária testamentuma cíművel szerepel a játszóhelyen, a következő nap pedig a Komáromi Jókai Színház Edith és Marlene című zenés játéka nézhető meg.

A hétvégi események mellett szerdánként vetítéseket és közönségtalálkozókat tartanak a várszínházban. Július 11-én a Raszkolnyikov találkozása a krokodillal című filmet tűzik műsorra és beszélgetést rendeznek Vidnyánszky Attilával, a Nemzeti Színház igazgatójával, valamint az alkotókkal. Augusztus elsején az Este a Gyimesbe' jártam című filmet láthatják a nézők, utána Sebő Ferenc lesz a vendég.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!