Június 26-án búcsúztatják Jókai Annát

Kultúra, 2017.06.14

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy június 14-én a 12:53 órakor kiadott, Június 26-án búcsúztatják Jókai Annát című anyagunk első bekezdését a NÖRI kérésére az alábbiak szerint pontosítjuk:



Június 26-án, hétfőn 9 órakor búcsúztatják Jókai Anna Kossuth Nagydíjas írót a Magyar Szentek Plébánián Budapesten - közölte a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) az MTI-vel szerdán.


Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - Június 26-án búcsúztatják Jókai Annát

Budapest, 2017. június 14., szerda (MTI) - Június 26-án, hétfőn 9 órakor búcsúztatják Jókai Anna Kossuth Nagydíjas írót a Magyar Szentek Plébánián Budapesten - közölte a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) az MTI-vel szerdán.

A nemzet művésze címmel kitüntetett írót, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia, a Digitális Irodalmi Akadémia és a Keresztény Kulturális Akadémia tagja életének 85. évében június 5-én hunyt el.

Jókai Annát a kormány, az MMA, a Fővárosi Önkormányzat és a józsefvárosi önkormányzat saját halottjának tekinti.

A június 26-iki búcsúztatáson Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere; Tarlós István, Budapest főpolgármestere; Fekete György, az MMA elnöke; Mezey Katalin, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője; valamint Pajor András, a Keresztény Kulturális Akadémia elnöke és V. Majzik Mária képzőművész mond beszédet.

A gyászoló család arra kéri Jókai Anna tisztelőit, hogy kegyeletüket egy szál fehér virággal róják le - olvasható a NÖRI tájékoztatásában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!