Június első három hétvégéjén lesz látható a Magyarpolányi Passió

Kultúra, 2017.05.18

A Magyarpolányi Passió a hagyományokhoz híven a falu lakóinak előadásában látható majd június első három hétvégéjén. A Krisztus szenvedéstörténetét bemutató színdarab a település Kálváriadombján várja az érdeklődőket - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a darab rendezője.

Pataki András elmondta, hogy a közel negyed évszázados hagyományokra visszatekintő előadás szereplői a falu lakói, egyedül Jézus szerepét alakítja hivatásos színész, Horváth Andor.

Van olyan család a faluban, amely már két generáció óta részese az előadásnak - fűzte hozzá.

A Kálváriadomb méltó helyszíne a történetnek, amely az utolsó vacsorától a mennybemenetelig kíséri végig Krisztus szenvedéstörténetét - fogalmazott az előadás rendezője. Felidézte: Magyarpolányban, ahol a passiójátszás hagyománya egészen a kilencvenes évek elejéig nyúlik vissza, 2015-től megújult formában várják a nézőket. Pataki András felidézte, hogy az új rendezésű darab forrásaként a szövegírók, Katona Imre, Németh Ervin és Pataki András, a 17. századi passiójátékokat, a csíksomlyói misztériumokat, valamint a Károli-bibliát használták fel.

A Magyarpolányi Passióban meghatározó szerepet kapnak az élőzenés dalok, melyeknek zeneszerzője Szarka Gyula - mondta a rendező, hozzátéve, hogy a jelmezeket Húros Annamária készítette.

Az előadásokat június 2-án, 3-án, 4-én, 9-én, 10-én, 16-án és 17-én tartják a község önkormányzata és az egyházközség támogatásával, a Magyarpolányért, Nemzeti Örökségünkért Alapítvány szervezésében - fűzte hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!