Júniusban ismét Anthrax-koncert Budapesten, ezúttal szabadtéren

Kultúra, 2017.03.27

Alig több mint három hónap után visszatér Budapestre az Anthrax. A világ egyik legfontosabb heavy metál zenekara a Barba Negrában adott nagy sikerű márciusi koncert után június 12-én a klub szabadtéri változatában, a Barba Negra Trackben lép fel.

Az 1981 óta létező New York-i thrash csapat teltházas koncertet adott márciusban a Barba Negra Music Clubban. Az est során Ian Scott gitáros és társai a színpadon megígérték, hogy amint lehet, visszatérnek Magyarországra, és erre a reméltnél is hamarabb kerül sor. Az Anthrax júniusban az elmúlt 35 év legnagyobb slágerei közül válogat - közölte a szervező Concerto Music hétfőn az MTI-vel.

Az Anthrax eddig tizenegy stúdiólemezt jelentetett meg és világszerte több mint tízmillió albumot adott el. Az alapító tagok közül mára csak a gitáros és szövegíró Scott Ian maradt; a dobos Charlie Benante 1983, a basszusgitáros Frank Bello és az énekes (ő megszakításokkal) 1984 óta szerepel a felállásban, mellettük 2013 óta Jonathan Donais szólógitáros egészíti ki a társaságot.

A zenekar a nyolcvanas évek nagy thrash metal négyesének (Metallica, Slayer, Megadeth) egyetlen keleti parti együttese. A kemény stílusok közül a speed és groove metálban is kipróbálták magukat, emellett 1991-ben nagy sikerrel álltak össze a hiphop-alapzenekar Public Enemyvel, 2013-ban pedig kedvenc hetvenes évekbeli rockszámaikat játszották fel az Anthems című lemezre, többek között az AC/DC-től és a Thin Lizzytől.

Az Anthrax nyolcadszor vendégeskedik Magyarországon, ahol nemrég Scott Ian önéletrajza is megjelent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!