KávéBár hétvége és sommelier bajnokság a Teslában

Kultúra, 2017.02.16

Negyven kiállító termékeit - kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat - kóstolhatnak a KávéBár Bazár látogatói szombaton és vasárnap a Tesla Budapestben; a rendezvény során több kategóriában mérik össze tudásukat a legjobb baristák és bármixerek, valamint a Magyar Sommelier Bajnokság indulói.

A hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményeként számon tartott, immár nyolcadik alkalommal meghirdetett KávéBár Bazár látogatói elsajátíthatják, miként kell profin készíteni a kávékat vagy koktélokat, és rengeteg izgalmas terméket fedezhetnek fel. Az egykori Elektrotechnikai Múzeum első emeleti loft termében ismert márkák és a piac új szereplői egyaránt jelen lesznek, és előadások, bajnokságok kísérik a hétvégi rendezvényt - közölték a szervezők az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a KávéBár hétvégén jelen lesznek a magyarországi kávé- és italszakma legjobbjai, ugyanis a két nap során öt országos bajnokság zajlik. A baristák a Coffee in Good Spirits és a Latte Art versenyeken mérkőznek meg, hogy a nyertesek a júniusi, Budapesten zajló világbajnokságon képviselhessék Magyarországot.

A Magyar Koktél- és Flair Bajnokság vasárnap délelőttől estig tart a földszinti klubban, és a klasszikus és flair kategória győztesei Koppenhágában mutathatják meg tudásukat az őszi világbajnokságon.

Ugyanezen a napon tartják meg a Magyar Sommelier Bajnokság nyilvános döntőjét is, ahol a pezsgőfelszolgálástól a hibás borlap javításán és az italajánláson keresztül a dekantálásig kell számot adniuk felkészültségükről a versenyzőknek.

A sommelier-k országos megmérettetésének fővédnöke idén is Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, és a nyilvános döntő előtt a szövetség által alapított Par Excellence-díjátadót is megtartják a Tesla Budapest második emeleti teátrum termében.

A versenyek mellett a rendezvény szombaton számos előadásnak, exkluzív kóstolóknak is helyet ad, és a különleges termőterületekről származó kávék mellett csúcsminőségű teák, japán párlatok, tokaji különlegességek is a kóstolópohárba kerülnek az előadások alatt.

A két nap során a korlátlan kávékóstolás mellett borász kiállítók is kóstoltatnak a rendezvényen, így bor- és pezsgőkóstolót, valamint pálinkák és párlatok kóstolását is tartalmazza a belépőjegy ára.

A programokkal és a jegyvásárlással kapcsolatban a www.kavebar.hu oldalon található bővebb információ.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!