Kele Juci festőművész munkáiból nyílik kiállítás az Ellátóházban

Kultúra, 2018.05.09

Kele Juci festőművész legújabb munkáiból nyílik kiállítás Between címmel csütörtökön a budapesti Ellátóházban.

Az alkotó legutóbbi, Csukott szemmel című tárlatán arra kérte a közönséget, hogy a kiállítás egyik kiemelkedő festményének adjanak címet. Az így Betweenre keresztelt festmény inspirálta a művészt legújabb sorozatának alkotására, amely egy hónapon keresztül lesz látható a belvárosi helyszínen - közölte az alkotó az MTI-vel.

A névadó darab alcíme Luminárium vagy "Holdfénynapozó", amely az ismert világtól eltérő, alternatív valóságban való lebegést ábrázolja a tárlaton szereplő többi alkotáshoz hasonlóan, amelyek mind a különleges tudatállapotokat, világok közti létezési formákat jelenítik meg.

"A Drops, a Chakras és az Everywhere című képek mind-mind kizökkentenek, elgondolkoztatnak arról, hogy a körülöttünk lévő világot csak egyféleképpen értelmezhetjük-e. Olyan érzések, lelki állapotok ezek, amikben - kétségkívül nem hétköznapi megjelenítésük ellenére - könnyen magunkra ismerhetünk" - vallja a művész.

Míg az öt képből álló Between-sorozat adja a most nyíló tárlat gerincét, a festő korábbi képeiből is látható lesz egy válogatás a helyszínen. A bemutatót Kenesei Marcell nyitja meg, közreműködik Davinder Singh hegedűművész és Lazy.

Kele Juci Budapesten született, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett építész diplomát. Festőművészként három egyéni kiállítása mellett számos csoportos kiállításon szerepeltek munkái, Magyarország mellett Horvátországban és az Amerikai Egyesült Államokban is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!