Kertész Imre-emléknap Budapesten

Kultúra, 2017.03.20

Várossétával és felolvasással Nyomkeresők címmel Kertész Imre-emléknapot rendez április 1-jén, szombaton Budapesten a Szépírók Társasága közösen a Kelet Kávézóval és a Magvető Kiadóval - közölte a kiadó az MTI-vel.

A program délután kezdődik a Klinikák metróállomásnál, ahonnan Szegő János, a Magvető szerkesztője vezetésével indul beszélgetéssel és gimnazisták felolvasásával tarkított két órás séta azoknak a helyszíneknek, tereknek a bejárására, amelyek meghatározták a tavaly elhunyt irodalmi Nobel-díjas magyar szerző gyerekkorát.

Kertész Imre szülőházánál lehetőség lesz kavics, valamint mécses elhelyezésére.

Este a Bartók Béla úti Kelet Kávézóban folytatódik az emlékezés, ahol Fehér Renátó, Gács Anna, Krusovszky Dénes, Spiró György, Turi Tímea olvassa fel az alkalomra írt esszéjét. Az elhangzottakat Sándor Iván kommentálja, a műsorvezető Szűcs Teri lesz. Szaxofonon Ágoston Béla működik közre. Ezt követően a közönség is olvashat fel maga választotta rövid szövegrészleteket Kertész Imre műveiből - olvasható a közleményben, amely szerint a rendezvény ingyenes, ám a szervezők az érdeklődők regisztrálását kérik a [email protected] email címen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!