Két megemlékezésen búcsúzhatnak tisztelői Kiss Lászlótól

Kultúra, 2020.01.22

Február 7-én vesznek végső búcsút Kiss Lászlótól, a Magyar Versmondók Egyesületének elnökétől a VII. kerület Rózsák tere templomában, a gyászszertartás után emlékestet rendeznek a tiszteletére Budapesten.

Kiss László, a versmondás és az amatőr színjátszás egyik legjelesebb jelenkori képviselője december 29-én váratlanul, 72 éves korában hunyt el. A Magyar Versmondók Egyesülete és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is saját halottjának tekinti.

Kiss László egyházi szertartással egybekötött temetése Budapest VII. kerületében, az Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplomban lesz 17 órakor. A plébános gyászmiséje mellett a család részéről fia, Kiss Gergely László búcsúzik, Bakos-Kiss Gábor, a Nemzeti Színház művésze, egykori tanítvány, Huzella Péter Kossuth-díjas és Gerendás Péter Liszt-díjas előadóművészek énekelnek, valamint Lutter Imre versmondó előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke mond verset és nekrológot. Kiss László előtt a Magyar Kultúra Lovagjai is tisztelegnek. A búcsúszertartás végén a templom alagsorában található urnatemetőben a család és a Magyar Versmondók Egyesületének elnöksége helyezi Kiss László hamvait végső nyugalomra felesége, Kiss Marianna mellé.

Minden emlékezőt arra kérnek, hogy a helyszűke miatt egy szál fehér rózsával érkezzenek, amit az oltár előtti vázában tudnak elhelyezni. Ha koszorúval vagy csokorral emlékeztek volna, a szervezők azt kérik, hogy az erre szánt összeget adomány címén a Magyar Versmondók Egyesületének utalják át, amit a Radnóti-, Bessenyei- és Csokonai-díjas alkotó emléktáblájának elkészítésére fordítanak - közölte a Magyar Versmondók Egyesület szerdán az MTI-vel.

A búcsúszertartást követően 19 órakor a közeli Fészek Művészklubban tartanak emlékestet, amelyen a pályatársak, művészek, barátok mondanak verset, énekelnek, zenélnek.

Az esemény mindenki számára nyitott. Aki a búcsúszertartáson is részt vesz és nehezebben mozog, annak a templom előtti térről induló ingyenes buszjárattal segítenek a 900 méterre lévő Fészek Művészklubba eljutni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!