Két világháború közötti magyar fotókból nyílt kiállítás Moszkvában

Kultúra, 2017.10.09

A két világháború közötti időszak kiemelkedő fekete-fehér magyar fotográfiáiból nyílt kiállítás hétfőn a moszkvai Multimedia Art Museumban. A hatvan alkotást bemutató tárlat először látható külföldön - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium - Balassi Intézet az MTI-vel.

A közlemény szerint a Magyar avantgárd 1918-1939 című, december 17-ig látogatható fotókiállításon az orosz közönség Angelo Pál, Bárány Nándor, Besnyő Éva, Escher Károly, Gönci Sándor, Haár Ferenc, Kálmán Kata, Kárász Judit, Kinszki Imre, Kerny István, Lengyel Lajos, Németh József, Pécsi József, Rónai Dénes, Vadas Ernő képeit tekintheti meg a múzeumban, amely - mint írják - Moszkva egyik legnagyobb presztízsű és leglátogatottabb kiállítóhelye.

A moszkvai magyar intézet és a Magyar Fotográfiai Múzeum együttműködésében megvalósuló kiállítás ideje alatt több kísérőprogram is várja a magyar kultúra kedvelőit az orosz fővárosban. November 4-én a Lynd zenekar lép fel szintén a Multimedia Art Museumban, november végén pedig Fekete széria címmel filmművészeti fesztivált rendeznek az Október Filmszínházban, ahol a 20. század második felének kiemelkedő fekete-fehér alkotásait, Janisch Attila Árnyék a havon; Tarr Béla Kárhozat és Enyedi Ildikó Az én XX. századom című filmjeit tekintheti meg a közönség - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!