Kiállítás nyílt Mandur László New York-i fotóiból

Kultúra, 2014.04.17

Egy pesti New Yorkban címmel kiállítás nyílt Mandur László amerikai metropoliszban készített fotóiból az angyalföldi József Attila Művelődési Központban csütörtökön.

Kiállítás nyílt Mandur László New York-i fotóiból Az érzékenységről, egyéni látásmódról és pozitív életszemléletről tanúskodó képek középpontjában a humánum, az ember áll - fogalmazott Tóth József XIII. kerületi polgármester az elsősorban politikusként ismert Mandur László kiállítását megnyitó beszédében.

Tóth József köszöntőjében kiemelte: a 21, többségében fekete-fehér kép "kérdez is, és ez nagyon fontos, mert csak a kérdezők tudják feltárni az igazságot; Mandur László tud kérdezni".

Mandur László képei, fotóriportjai a 90-es évek elejétől napilapokban (Mai Nap, Magyar Nemzet), magazinokban (Kapcsolat, MIX) és műsorfüzetekben (Madách Színház, Művészetek Palotája) jelentek meg. Az Magyar Távirati Iroda (MTI) Fotós Szem című kiadványában képei mellett életútját és munkásságát is bemutatták, fotóriporterekről készült sorozata az MTI archívumának része.

Eddig 28 önálló és két csoportos kiállítás fűződik a nevéhez. Első fotóalbuma, egy kis Vas megyei falu, Döröske életét megörökítő képregénye 2011 tavaszán jelent meg.

Mandur Lászlót a szélesebb nyilvánosság elsősorban politikusként ismeri: 2002-től 2013 végéig országgyűlési képviselő, két parlamenti cikluson át az Országgyűlés alelnöke volt. Tavaly november óta a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagja, ezért lemondott képviselői mandátumáról.

Az Egy pesti New Yorkban című kiállítás május 26-ig látható.
(MTI)

Galériánk

Kiállítás nyílt Mandur László New York-i fotóiból Kiállítás nyílt Mandur László New York-i fotóiból
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!