Koncertek, kiállítások, és színházi előadások a AGORA Szombathelyi Kulturális Központ őszi-téli kínálatában

Kultúra, 2017.09.12

Koncertekkel, kiállításokkal, színházi előadásokkal, valamint gyermek- és családi programok sorával várja az érdeklődőket az őszi és téli hónapokban az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ - közölték a szervezők keddi sajtótájékoztatójukon.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere a programkínálat sokszínűségét hangsúlyozta, hiszen a város kulturális intézményének éppen az a feladata, hogy mindenki találhasson érdeklődésének megfelelő programot.

Parais István, az AGORA igazgatója Garas Kálmán helyi fotóművész szeptember 14-én a helyi művelődési és sportházban nyíló és október közepéig látható kiállítására hívta fel a figyelmet, a tárlaton olyan kortársakról készült portrékat láthatunk, akikre már most is büszke lehet a lakosság. A kiállításon - a több mint 60 alkotás között - Bogányi Gergely, Fischer Annie, Vásáry Tamás, Kocsis Zoltán, Molnár Edit, Esterházy Péter, Cseh Tamás, Szörényi Levente, Kelemen Barnabás, Balog József, Ligeti György, Jordán Tamás és Zalán Tibor portréja is látható.

Kiemelte a Herendi Porcelán Manufaktúra kiállítását, amely korabeli plakátok segítségével azt is megmutatja, hogyan fejlődött a herendi manufaktúra és milyen motívumokat alkalmaztak nemcsak a porcelánokon, de ruházaton is.

Prieger Szabolcs, az AGORA igazgatóhelyettese a sportházba tervezett nagykoncertekről szólva elmondta: szeptember 26-án például Koncz Zsuzsa, október 6-án a Bikini együttes, Kowalsky meg a Vega, október 28-án az EDDA, november 17-én a Halott Pénz, november 24-én a Quimby, december 6-án a Csík Zenekar és Presser Gábor, december 8-án Caramel, a Kiscsillag, december 12-én Charlie, december 30-án pedig az Ocho Macho ad koncertet.

Folytatódnak a tematikus napok is, október 7-én megrendezik a Japán napot, szeptember 22-én a Kresz-parkban autómentes nap lesz, bemutatkozik a 100 éves Kanizsai Dorottya Gimnázium is.

Nem maradnak el az olyan hagyományos programok sem, mint november 11-én a Szent Márton Gála vagy december 28-án az óévbúcsúztató rockbuli a művelődési és sportházban.

Az idén 60 éves városi fúvószenekar november 25-én nagyszabású koncertet ad, december 1-jén egy Piaf-show lesz hallható, amelynek francia előadója Anne Carrere, Edith Piaf dalainak egyik legjobb tolmácsolója.

Hozzátette: a gyermekeket és gyermekes családokat számos az őszi és téli ünnepekhez kötődő kézműves foglalkozással, játszóházzal, klubfoglalkozásokkal várják a következő hónapokban, de nekik szól például október 22-én a Művelődési és Sportházban Alma együttes koncertje is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!