Könyvbemutató - 56 hazai hős egy kötetben

Kultúra, 2018.03.06

Ötvenhat ember, művészek, sportolók, tudósok és mások életútját villantja fel egy-egy interjúval Varga Attila újságíró a Hazai hősök című frissen megjelent könyvében, amelyet kedden mutattak be Budapesten.

Lévai Anikó, az Ökumenikus Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete a premieren a kötetet méltatva azt mondta: Varga Attila írása nem sikerhajhász, nem a percemberek életét tárja az olvasók elé, hanem azokét, akik áldozatos munkával és szívós kitartással maradandót alkottak.

Különleges emberek, különleges történeteit mutatja be a szerző, és könyvével átalakítja a hős fogalmát. Hiszen nem csak azok a hősök, akik valamilyen látványos dolgot művelnek, hanem azok is, akik egész életükben meg tudtak maradni embernek és soha nem adják lejjebb - fogalmazott Lévai Anikó.

Varga Attila hangsúlyozta, hogy minden interjú komoly kutatómunka eredménye, hiszen minden egyes hősből fel kellett készülnie a beszélgetések előtt. Hangsúlyozta, hogy a kötet összeállításával maradandóvá akarta tenni az eredetileg napilapokban megjelent portrékat.

A kötet ötvenhat szereplője között megtalálható a hentestanoncból színművésszé vált Szarvas József, a cigányzene királyaként ünnepelt Roby Lakatos, Rófusz Ferenc Oscar-díjas rajzfilmes, Kóbor János, az Omega együttes frontembere és Jónyer István világbajnok asztaliteniszező mellett például óragyártó, hegedűkészítő, védőnő, grafikus-rézmetsző, matematikaprofesszor és íjász is.

A 328 oldalas kötet a Porta Historica kiadó gondozásában jelent meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!