Könyvfesztivál - A Pagony újdonságai

Kultúra, 2017.04.21

Újrainduló régi sorozatok, népszerű regények folytatásai, interaktív játékra hívó album, képeskönyvek, valamint beszélgetések és dedikálások várják a közönséget a Pagony és a Tilos az Á Könyvek standjánál vasárnapig a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

A Pagony kiadó szombaton délelőtt Hogyan születik az olvasó? címmel rendez kerekasztal-beszélgetést, amelyen Berg Judit, Gévai Csilla és Kertész Erzsi írók, Knézics Anikó vezető tanító, a Tanítók Egyesületének elnöke és Gombos Péter, a Kaposvári Egyetem tanára vesz részt - közölte a kiadó az MTI-vel.

A D épületben szombaton és vasárnap délelőtt a Pagony Kiadó mesedélelőttjére várják az érdeklődőket, a kiadók standjánál pedig az újdonságok szerzői, mások mellett Berg Judit, Agócs Írisz, Lackfi János és Marék Veronika is dedikál.

Újabb kötettel bővül az Óvodás lettem! sorozat. Vadadi Adrienn Peti tűzoltó lesz című kötetében a gyerekek számos izgalmas szerepet kipróbálnak, de visszatér Berg Judit és Agócs Írisz Maszatja is.

Rotraut Susanne Berner a német gyerekirodalom egyik legnagyobb kedvence Misuról, a kisnyusziról szóló történeteit és kezükbe vehetik a gyerekek. Harcos Bálint legújabb, Szofi lufija című kötetében a hebrencs kislány egy lufival keveredik végeláthatatlan kalandba.

Dániel András, a kufli-sorozat, a Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém)- könyvek valamint a Mit keresett Jakab az ágy alatt? című mesék szerző-illusztrátora most egy liftes fiú történetét mutatja be az És akkor most elmondom, hogyan lifteztem című kötetében, de a kuflirajongó fesztiválozók A kuflik és a mohamanyi című új kötetet is hazavihetik.

Jeli Viktória és Tasnádi István, az Időfutár-sortozat és a színpadon is sokat látott Rozi az égen szerzői újabb közös könyvvel jelentkeznek, A Dani és a megkerült születésnap egy hat éves kisfiú kalandjait ismerteti meg az olvasókkal.

A Most én olvasok! sorozat is egy újabb kötettel bővül: ezúttal Igaz Dóra, a Nyár, nagyi, net című regény szerzője mesél a kisiskolásoknak egy történetet az elsősök hol nehéz, hol vicces, hol megindító életéről Az első bé hörcsöge címmel.

A nagyobbaknak ajánlja a kiadó Kertész Erzsi Panthera regényének folytatását, valamint szintén a 12 évesnél idősebb korosztályt szólítja meg Guus Kuijer holland szerző is Polli regényének folytatásában, amelyben újabb történetet mesél el a szerző a kamaszkor legnagyobb kérdéseiről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!