Közművelődési támogatásra lehet pályázni

Kultúra, 2017.05.23

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 300 millió forint keretösszeggel pályázatot hirdet közművelődési intézmények vagy közösségi színterek műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítására, épületének karbantartására felújítására - közölte a tárca kultúráért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.

A vissza nem térítendő költségvetési támogatásra olyan települési önkormányzatok pályázhatnak, amelyek közművelődési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közművelődési megállapodás keretében működtetnek - olvasható az összegzésben

A tájékoztatás szerint a támogatást a települési önkormányzatok által vállalt önrész arányában kell megállapítani. A támogatás minimális mértéke 100 ezer forint. A 300 millió forintos keretösszeg 40 százalékát a települési önkormányzat által 2016. január 1-jét követően alapított közművelődési intézmény vagy közösségi színtér, 60 százalékát a fenti kategóriába nem tartozó települési önkormányzat által fenntartott, továbbá a települési önkormányzattal kötött közművelődési megállapodás alapján működő intézmény vagy közösségi színtér kaphatja.

A társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések esetében, valamint a települési önkormányzat által 2016. január 1-jét követően alapított közművelődési intézmény vagy közösségi színtér esetében a vállalt önrész mértékét háromszoros súllyal kell figyelembe venni a támogatás megállapításakor. A két feltétel együttes fennállása esetén a vállalt önrészt kilencszeres súllyal kell tekintetbe venni - közölte az államtitkárság.

A pályázat benyújtása elektronikus úton a Magyar Államkincstár által üzemeltetett elektronikus rendszeren keresztül történik, a határidő június 23.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!