Közönségfilmekkel várja a nézőket a 12. Római Filmfesztivál

Kultúra, 2017.10.10

Számos zsánerfilmmel, sok hollywoodi produkcióval várja a nézőket a 12. Római Filmfesztivál, amely október 26-án nyílik meg Scott Cooper Hostiles című kőkemény westernjével - számolt be róla kedden a Variety.com.

A filmfesztivál kevés világpremierjeinek egyike Simizu Dzsundzsi Mazinger Z Infinity című mangafilmje lesz, amely a világszerte ismert Mazinger-sorozat 45. évfordulójára készült. De a Teljesen idegenek című filmjével tavaly sikert arató Paolo Genovese The Place című filmje is a rendezvényen mutatkozik be, a szervezők ezt az alkotást választották zárófilmül.

Hollywoodból érkezik Kathryn Bigelow Detroit; Craig Gillespie I, Tonya; Richard Linklater Last Flag Flying; Steven Soderbergh Logan Lucky című filmje, továbbá a Netflix Mudbound című produkciója is.

Az október 26. és november 5. között zajló fesztiválon vetítik Janus Metz teniszfilmjét, a Borg/McEnroe-t, Eugene Jarecki Promised Land című dokumentumfilmjét és Tom Volf Maria by Callas, in Her Own Words című dokumentumfilmjét is.

A fesztivál keddi sajtóértekezletén Antonio Monda, a fesztivál művészeti igazgatója azt is bejelentette, hogy Rómában lesz a premierje a Sky tévécsatorna Babylon Berlin című 1920-as években játszódó tévésorozatának, amelyben Tom Tykwer, Henk Handloegten és Achim von Borries szerepel.

Bár a római filmes seregszemle nem versenyfesztivál, független kísérőeseménye, a gyermekfilmeknek szentelt Alice in the City díjazza a legjobb alkotásokat, s zsűrijének elnöke Trudie Styler lesz. A mezőnyben idén a Shammasian testvérek rendezésében készült, Romans című dráma is szerepel, amelyben Orlando Bloom alakítja a főszerepet.

A Római Filmfesztivál műsorra tűzi a Taviani-testvérek Una questione privata című új alkotását is. A Beppe Fenoglio hatvanas években megjelent második világháborús partizántörténetéből készült film forgatásában a 88 éves Vittorio Taviani már nem vett részt, de dolgozott a forgatókönyvön, és segített a színészek kiválasztásában is fivérének, a 83 éves Paolo Tavianinak.

Bemutatják a Stronger című drámát is Jake Gyllenhaal főszereplésével. A bostoni maratonról szóló film sztárja nemcsak a díszvetítésen jelenik meg, hanem egy közönségtalálkozón is megszólal majd Rómában.

A fesztiválon David Lynch életműdíjat kap. A mustra pódiumbeszélgetéseire pedig olyan neves vendégek érkeznek, mint Ian McKellen, Vanessa Redgrave, Xavier Dolan és a Harcosok klubjának írója, Chuck Palahniuk.
http://variety.com/2017/film/news/rome-film-festival-announces-lineup-comprising-wide-range-of-crowdpleasers-of-all-genres-1202585502/
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!