Közönségsiker övezte az Ifjúsági Világkórus idei turnéját

Kultúra, 2017.08.10

A szervezők szerint egyöntetű közönségsiker övezte az Ifjúsági Világkórus (World Youth Choir) idei 10 állomásos közép-európai és észak-balkáni turnéját, amelyet július közepén Pécsről indított a 33 ország 58 tehetséges fiatal énekesét összefogó együttes.

A turnét lebonyolító pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) MTI-nek eljuttatott csütörtöki közleményében azt írta: a koncertkörút minden állomásán álló ovációval ünnepelte a közönség a kórust a koncertek végén. Produkciójukat több mint ötezer ember látta.

Az együttes a kilencnapos pécsi felkészülési időszak után tíz telt házas koncertet adott a baranyai megyeszékhelyen, Budapesten, Újvidéken és Belgrádban, Szarajevóban, Prijedorban, Zágrábban, Opatijában, Koperben és Ljubljanában - tették hozzá.

Mint fogalmaztak, az énekegyüttes "fiatalos nyitottságával, lelkesedésével és a legkiválóbb előadóművészi csoportokhoz mérhető tökéletességével óriási meglepetést okozott a publikumnak".

Az 1988 óta működő, UNESCO Artist for Peace címmel is kitüntetett kórust két nemzetközileg is elismert karnagy - a magyar Pad Zoltán és a kenyai Ken Wakia - készítette fel a színes repertoárra. Klasszikus európai, magyar és észak-balkáni művek mellett afrikai, világzenei és popfeldolgozásokat, spirituálékat és gospeleket is műsorra tűztek.

A közlemény kitért arra is, hogy a turné sikere nyomán újabb regionális kulturális együttműködési javaslatokkal keresték meg a szerb, bosnyák, horvát és szlovén szervezőpartnerek Pécset és Magyarországot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!