Kulturális örökség napjai - Háromszáz éve megnyílt kávézóra emlékeznek Kőszegen

Kultúra, 2018.09.10

Háromszáz éve nyílt meg Kőszeg első kávézója, erre emlékeznek egy kiállítással a kulturális örökség napjai országos rendezvénysorozat keretében - tájékoztatta az MTI-t a történelmi kisváros turisztikai menedzsere.

Győrffy Gábor úgy fogalmazott: ezen a hétvégén "megnyílnak Kőszeg rejtett kincsei", híres tornyai, rejtett harangjai, főúri palotái és a ritkán látható Kálvária templom is.

A látogatók vezetett sétát tehetnek például a Hefele Menyhért által tervezett egykori Kletz-Adelffy Árvaházban amelyben lehetővé válik a Rókafarok-bástyának vagy Hóhér-toronynak nevezett épületrész megtekintése is.

De felmászhatnak az érdeklődők a Jézus Szíve templom harangtornyába, szintén tárlatot tekinthetnek meg a Hősök tornyában; megismerkedhetnek a Jurisics-vár új audio guide berendezésének használatával; megcsodálhatják a felújított Sgraffitós házat, amelytől a Chernel utcán át eljuthatnak a szintén megújult Öregtoronyig, más néven a Zwingerig.

Szokás szerint idén is ingyenesen várja látogatókat az Arany Egyszarvú Patikamúzeum és nyílt napot tartanak szombaton a kőszegi Postamúzeumban is.

Tanai Ibolya a szombathelyi Savaria Múzeum munkatársa elmondta: a megyeszékhelyen szombaton a képtárban, az Iseumban és a Smidt Múzeumban, vasárnap pedig a Vasi Skanzenben és Savaria Múzeumban indulnak ingyenes tárlatvezetések.

Az országos rendezvénysorozat honlapja szerint Döröskén a Szent Jakab templomot, Szergényben pedig a helytörténeti gyűjteményt tekinthetik meg az érdeklődők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!