Lázár János: a politika feladata a független, keresztény, nemzeti Magyarország megteremtése

Kultúra, 2017.03.10

A politika feladata 75 éve és ma is a független, erős, keresztény, nemzeti Magyarország megteremtése - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kállay-kormány megalakulásának 75. és Kállay Miklós halálának 50. évfordulója alkalmából Budapesten rendezett egész napos konferencián, pénteken.

Messze ható következménye van annak, hogy a Kelet és Nyugat között álló Magyarország elitjében a nagy kérdéseket illetően nem sikerült nemzeti egységet teremteni - mondta Lázár János.

Boross Péter volt miniszterelnök a konferencián arra hívta fel a figyelmet: Kállay Miklós egy lehetetlen helyzetben vállalta fel a nemzetmentést.

Kállay Miklós 1942-44 között miniszterelnökként próbálta kivezetni az országot a németek oldalán viselt háborúból. Az 1944. márciusi német megszállás után bujkált, az októberi nyilas hatalomátvétel után a sopronkőhidai börtönben, majd német koncentrációs táborokban raboskodott. A második világháború után Olaszországban, majd az Egyesült Államokban élt 1967-ben bekövetkezett haláláig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!