Lengyelül mutatja be darabját a Recirquel Társulat

Kultúra, 2017.11.20

A Lódzi Nagyszínházban vendégszerepel kedden a Recirquel újcirkuszi társulat a lengyelországi magyar kulturális évad keretében, A meztelen bohóc című darabot lengyelül mutatják be - tájékozatta a KKM-Balassi Intézet hétfőn az MTI-t.

Az összegzés szerint a társulat legmonumentálisabb, egész estés újcirkuszi darabja a világ számos országában aratott már szakmai és közönségsikert.

A Recirquel 2012-ben alakult Budapesten Vági Bence rendező-koreográfus vezetésével. A társulat olyan egész estés nagyszínpadi produkciókat alkot, amely a cirkuszművészetet társművészetek bevonásával gondolja újra, az előadásokban hangsúlyos szerepet kap a zene, a látványvilág és a történetmesélés is. A Recirquel nemzetközi karrierje három éve indult, mára rendszeresen lépnek fel színházakban és fesztiválokon Európában és a nagyvilágban egyaránt - olvasható a közleményben.

A Magyarországon 2014-ben bemutatott A meztelen bohócot januárban Cannes-ban több mint 2400 néző előtt adták elő, februárban pedig a tel-avivi operaházban egy hét alatt több mint hétezer néző látta az előadás.

A Recirquel Társulat alapító-művészeti vezetője, Vági Bence elmondta: korábban már francia és héber nyelven is előadták A meztelen bohócot, s eddigi tapasztalataik szerint a
nyelvtanulás mindenképpen megéri, hiszen a nézők nagyra értékelik a gesztust, hogy az anyanyelvükön láthatják az előadást és sokkal intenzívebben élik is át azt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!