Lenyűgöző Sanghaj - Fotókiállítás és installáció az Erzsébet téren

Kultúra, 2017.06.23

Fotókiállítás és 360 fokos panoráma installáció mutatja be Kína egyik legdinamikusabban fejlődő metropoliszát Lenyűgöző Sanghaj (The Amazing Shanghai) címmel június 26. és 30. között az Akvárium Klubban és az Erzsébet téren.

A Sanghaji Önkormányzat Tájékoztatási Irodája által szervezett kiállítás célja a város új, modern jövőképének bemutatása, a város kulturális szerepének erősítése és érzelmi identitásának megismertetése a világ népeivel - közölték az MTI-vel a szervezők.

A fotókiállítás nyolcvan képet mutat be, különleges sanghaji utazásra invitálva a látogatókat, akik betekintést kaphatnak a város szépségeibe, fejlődésébe, kultúrájába és műemlékeibe.

Magyarország régóta fennálló és mély barátságot ápol Kínával, valamint maga Sanghaj és Magyarország között is különleges kapcsolat áll fenn, amely egészen a 20. század első felére nyúlik vissza - emlékeztetnek a szervezők.

A város emblematikus épületei közül jó néhányat Hudec László magyar építész tervezett az 1920-as, 1930-as években, például a Park Hotelt, a Nagyszínházat, az eredeti Sanghaji Sörgyár épületeit és számos egyéb mesterművet, melyek ma is a város kulturális örökségének szerves részét képezik.

A Sanghaj 360° installáció a metropolisz körpanorámáját mutatja be, oly módon, hogy a látogató szinte Sanghajban érezheti magát.

A rotunda 5 méter magas, körmérete pedig 30 méter. A belső panorámafelvételt HG Esch német fotóművész készítette a Csin Mao-torony tetejéről, 420,5 méteres magasságból megörökítve Sanghaj látképét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!