Lett helyett litván tenor jön az Operaház szombati Háry Estélyére

Kultúra, 2017.02.23

Kristian Benedikt litván tenor helyettesíti a megbetegedett lett énekest, Aleksandars Antonenkót szombaton a Magyar Állami Operaház Háry Estély című gálaestjén - mondta az intézmény főigazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli adásában.

Ókovács Szilveszter kifejtette: Benedikt, valamint az est másik sztárénekese, Ildebrando D'Arcangelo olyan külföldi világsztárok, akik garanciát jelentenek a rendezvény művészi tartalmára.

"Nagy formátumú gálaestre készülünk, a mellékrendezvényekre figyelemmel három különféle jegytípus vásárolható az eseményre. D'Arcangelo és Benedikt sem lépett még fel az Operaház színpadán, igaz, a litván hőstenor a jövő héten Csajkovszkij Pikk dámájának bemutatóján a címszerepet fogja játszani nálunk. Ő most Otellót énekel, meg Radames románcát az Aidából. Az olasz basszbariton egy igazi Mefisztó, aki gyönyörű hangja mellett sármjával is hódít a világban" - fogalmazott a főigazgató.

A Háry Estélyen a magyar opera kitűnőségei közül fellép Pasztircsák Polina, Mester Viktória, Schöck Atala, Gál Erika és Szemere Zita. A közönséget félig mesebeli világba repítő tematikus rendezvényen Szarvas József színművész alakítja Háry Jánost, aki végig konferálja a műsort. A szöveget ehhez Litkai Gergely írta. Az est során lesz jótékonysági árverés az Országos Mentőszolgálat javára, bűvészkedés, színpadi tánc, "egy igazi farsangi mulatság a legutolsó farsangi szombaton". A gálát rögzítik, a közeljövőben az M5 csatornán lesz látható.

Ókovács Szilveszter beszámolt arról, hogy március 2-án jelentik be a Magyar Állami Operaház következő évadát. A főigazgató hozzátette, hogy aznap este Arany János-est lesz: a 200 évvel ezelőtt született nagy költőre emlékezve A walesi bárdok lesz a középpontban. A költeményt elmondják gyerekek, hangfelvételről színművész, elzenéli a Kaláka, a végén pedig előadják Karl Jenkins világhírű walesi komponista zenekarra írt kantátáját.

Másnap, március 3-án Hungarian Late Night címmel az Operaház társulata előadásában magyar pikáns műveket adnak elő a Zeneakadémián.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!