Liget Budapest - Nagy volt az ingatlanbefektetők érdeklődése a Városliget fejlesztése iránt Cannes-ban

Kultúra, 2018.03.19

Nagy volt az ingatlanbefektetők érdeklődése a Liget projekt iránt a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán, a dél-franciaországi Cannes-ban rendezett nemzetközi ingatlan szakkiállításon, a MIPIM-en - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a Liget projekt a befektetők számára rendkívül izgalmas környezet, hiszen egy teljes városrész újul meg magas színvonalon.

Hozzátette: a Liget projekt nem csupán a szűken vett Városligetről szól, hiszen a fejlesztéseknek köszönhetően felértékelődnek a hatodik, hetedik, tizennegyedik és tizenharmadik kerületek szomszédos területei is.

Sokat elárul Budapestről és Magyarországról, hogy itt több mint egymilliárd eurót lehet kulturális városfejlesztésre elkölteni - mondta Gyorgyevics Benedek, aki szerint a Cannes-ban tapasztalt érdeklődésen is látszik, hogy mindezt értékelik a befektetők.

Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztési Kerekasztal (IFK) Egyesület elnöke hangsúlyozta: a március 13-tól 16-ig tartó MIPIM-en nem csupán Budapest, hanem első alkalommal négy vidéki egyetemi város, Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged is képviselte magát a projektjeivel.

A magyar ingatlanfejlesztési piacon jellemzően továbbra is az irodaépületek számítanak a legnépszerűbb terméknek, de az ipari-logisztikai ingatlanok iránt is jelentősen megnövekedett a kereslet - fűzte hozzá Takács Ernő, aki szerint utóbbi területen örömteli a vidéki ingatlanpiac felzárkózása, hiszen az elmúlt évben több mint 700 ezer ipari és logisztikai ingatlan épült, elsősorban Kelet-Magyarországon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!