Liget Budapest - Játszópark létesül a kutyatartóknak a Városligetben

Kultúra, 2017.10.13

Játszópark létesül a kutyásoknak a Városligetben, a Hermina úti élményparkban játszófelületeket, a szabad ásás biztosítására homokos felületet, kutyapancsolót, valamint futtató és labdázó területeket is kialakítanak  - közölte a Városliget Zrt. pénteken az MTI-vel.

A megújuló Városligetet továbbra is teljes egészében használhatják majd a kutyások, emellett a park tervezői több, Magyarországon egyedülálló, speciálisan a kutyások igényeire szabott, velük előzetesen egyeztetett fejlesztést is beépítettek a tervekbe.

A parkfejlesztés részeként idén ősszel elbontják a Hermina úti volt rendelők romos, használaton kívüli épületeit, az így kapott mintegy egyhektáros területet teljes egészében parkosítják, kialakítva rajta egy 5280 négyzetméter alapterületű kutyás élményparkot. A kutyákat és gazdáikat 1,2 méter magas, áttört kialakítású kerítés veszi majd körül, a Hermina út felől 10 méter széles zöldfelületi sáv és parkrész, magasra növő cserjék fogják védeni. Az ebek számára változatos játszófelületeket, terepalakulatokat, ügyességi elemeket, a szabad ásás biztosítására homokos felületet, kutyapancsolót, valamint futtató és labdázó területeket alakítanak ki. A létesítményhez külön kerékpártároló is tartozik majd.

Annak érdekében, hogy a kutyajátszótér minden használói igénynek teljes körűen megfeleljen, már a tervezési fázisban több egyeztetést folytattak le a kutyásokat képviselő szervezetekkel. A Ligetet megújító tájépítészeti pályázaton győztes Garten Studio által kezdeményezett megbeszéléseken, valamint a Persányi Miklós miniszteri biztos által összehívott Liget Park Fórumokon is számos kutyásoktól származó javaslat érkezett, több civil szervezet is kifejthette álláspontját a fejlesztéssel kapcsolatban, amelyek bekerültek a végleges tervekbe. Ezek közül is kiemelkedő az EB-ovo, akik a Városliget Zrt. megbízásából egy kutatást is végeztek a városligeti kutyázással kapcsolatban, hogy segítsék a tervezők munkáját.

A Hermina úti kutyás élménypark csak az első lépés afelé, hogy a kutyák számára is barátságos és jól használható Városliget jöjjön létre, hiszen ezen felül a Liget Projekt folyamán kialakítanak egy több mint egy hektáros integrált területet is, valamint egy másik kutyás élménypark is helyet kap az Ajtósi Dürer sor szomszédságában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!