Londonban vendégszerepel a Góbi Rita Társulat

Kultúra, 2017.06.21

Egy kapcsolat dinamikáit mutatja be egészen újfajta megközelítésben a Góbi Rita Társulat csütörtökön a brit főváros legszínesebb kerületében, Camdenben, a Londoni Magyar Kulturális Központ szervezésében.

A Ne hisztizz! című előadás Góbi Rita (tánc) és Szegő Dávid (dob) duettje, amely egy kapcsolat dinamikáit és különböző stádiumait vizsgálja, különös tekintettel a hisztire és annak következményeire, utóhatására. Mindezt úgy, hogy két egymást támogató, de ténylegesen nem érintkező műfaj, a tánc és a hangszeres játék fizikailag is összeér - olvasható az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményben.

"Ritmusos kitörések, tüzes staccatók és a hisztéria labdajátékai. Idegeken dobolunk, hártyákat vagdosunk" - mondják a művészek az előadásról. Góbi Rita és Szegő Dávid duójában ez a mindenkori jelenben történik: "ott és akkor parancsolunk majd magunkra - na és persze tisztelettel a közönségünkre is -, ahol és amikor...!"

Az előadásért Góbi Rita a Magyar Táncművészek Szövetségétől megkapta a Legjobb kortárs táncművész 2015 díjat, a kölni SoloDuo fesztiválon pedig a produkciót a legjobb szólótáncnak járó díjjal jutalmazták.

A produkció jelmezeit Sinkovics Judit tervezte, a kreatív produceri munkálatokat Bakk Ágnes látta el. A csütörtöki előadás helyszíne a Cecil Sharp House rendezvényközpont lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!