Ma kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál

Kultúra, 2018.08.01

Ma kezdődik az ötnapos nemzetközi Auer Fesztivál Veszprémben, a programsorozat megszervezésével a város szülötte, Auer Lipót hegedűművész emléke előtt tisztelegnek a szervezők.

Az idei programsorozat sztárvendége Gidon Kremer hegedűművész lesz. A fesztivál nyitónapján Vásáry Tamás vezényletével Mozart-estet hallhat a közönség, melyen fellép Fejérvári Zoltán zongoraművész és a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar.

Az Auer Trió Kamaraestjén Haydn, Beethoven és Mendelssohn művei csendülnek fel. A Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész és Varga István gordonkaművész alkotta együttes csütörtökön lép közönség elé. Herczku Ágnes és zenésztársai Bartók-estjét hallgathatják meg az érdeklődők pénteken, a hét tagú zenekar előadásában a húros és ütős hangszereké valamint az énekhangé lesz a főszerep.

David Geringas vezényletével a Mendelssohn Kamarazenekar koncertjét hallgathatják meg a komolyzene kedvelői ugyancsak pénteken. Az esten Mozart, Schumann és Dvorák muzsikája csendül fel, David Geringas gordonkán kíséri a zenekart. A Kállai Vonósnégyes műsorát hallhatja a közönség szombaton, Mozart, Puccini és Verdi műveit Kállai Ernő, Szajkó Géza, Dráfi Kálmán és Balázs István adja elő. Ugyanezen a napon, a New York-i székhelyű The Klezmatics, a világ egyetlen Grammy-díjas Klezmer zenekara muzsikál.

A fesztivál zárónapján a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola mintegy negyven növendékéből álló Gárdonyi Kamarazenekar ad koncertet. Ezt követően Gidon Kremer hegedűjátékát, Yulianna Avdeeva zongoramuzsikáját hallgathatják meg az érdeklődők, Giedre Dirvanauskaite pedig gordonkán játszik. Az esten fellép a Mendelssohn Kamarazenekar is, Weinberg, Silvestrov és Schubert műveit lehet majd meghallgatni.

A koncerteket a Megyeházán és a Hangvilla rendezvényközpontban tartják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!