Magyar alkotás az Európai Filmdíjra jelölhető dokumentumfilmek között

Kultúra, 2018.08.17

Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban című alkotása is szerepel az Európai Filmakadémia által kiválasztott tizenöt dokumentumfilm között, amelyek jelölést kaphatnak az Európai Filmdíjra.

Az alkotás egy Magyarországon rabszolgasorban élő 52 éves nő helyzetét ábrázolja, aki tíz éve szolgál fizetés nélkül egy magyar családot - hangzott el az M5 kulturális csatorna péntek esti híradójában.

A film Maris mindennapjait és a szabadulásról szőtt tervét mutatja be. Tuza-Ritter Bernadett filmjét a Magyar Média Mecenatúra Ember Judit pályázatán nyert támogatásból készítette.

A forgatás másfél éve alatt ketten voltunk, a főszereplő meg én, nem is gondoltunk arra, hogy ebből valaha ekkora siker lesz. Abban bíztunk, hogy egyszer levetítik valahol a filmet és ott megtapsolják. Egészen fantasztikus egy ilyen elismerés és a film nemzetközi sikere - mondta Tuza-Ritter Bernadett.

A rendező kitért arra, hogy az Egy nő fogságban az MTVA támogatásából készült, emellett német koproducerek is voltak, de így is kis költségvetésű produkcióról van szó.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!