Magyarország ukrán fotósok szemével címmel nyílt kiállítás Kijevben

Kultúra, 2017.03.09

Magyarország ukrán fotósok szemével címmel látható kiállítás Kijevben, amelyet csütörtökön nyitott meg a Diplomáciai Akadémián Keskeny Ernő nagykövet - tájékoztatta az MTI-t a kijevi magyar külképviselet.

Az eseményen jelen voltak a képeket készítő fotósok, akik személyesen számoltak be élményeikről és benyomásaikról.

A vándorkiállítás felvételeit azok az ukrán fotósok készítették, akik 2016 májusában és júniusában részt vettek a Magyarország kijevi nagykövetsége kezdeményezésére, Grezsa István kormánybiztos által szervezett Vendégségben Magyarországon programban.

A programon az újságírók és fotósok tájékoztatást kaptak a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatokról, az Ukrajnának nyújtott magyar segítség formáiról, Magyarország EU-s és NATO-s tapasztalatairól, a magyarországi ukrán kisebbségi önkormányzat tevékenységéről, továbbá a sportnak szentelt magyar figyelemről.

A fotóscsoport járt Balatonfüreden és Tihanyban is, felkeresték a tihanyi apátságot, megtekintették I. András sírját, valamint szobrát feleségével, Anasztáziával, Bölcs Jaroszláv lányával, ami a régmúlt időkre visszavezethető magyar-ukrán kötelékekre utal, amelyek most is egyre erősödnek a kijevi magyar nagykövetség közleménye szerint.

A mintegy 60 fényképből álló tárlat már bemutatkozott Jurij Bosickij rektor közreműködésével a nyugat-ukrajnai Rivne városában is, csütörtökön pedig a Diplomáciai Akadémia hallgatói ismerkedhetnek meg Magyarország tájaival és Budapest szépségeivel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!