Májusban ismét Budapesten lép fel az Alexandrov Együttes

Kultúra, 2017.02.05

(MTI) - Az Alexandrov Együttes több mint száz tagja lép színpadra május 28-án a Papp László Sportarénában.

Az Orosz Hadsereg hivatalos akadémiai ének- és táncegyüttesének repertoárja az orosz népdaloktól az egyházi énekeken és operaáriákon át a popzenéig terjed - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az együttest férfikórus, női és férfi szólóénekesek, valamint klasszikus és akrobatikus technikával bíró táncosok alkotják. A zenekarban a fa- és fémfúvósok mellett eredeti orosz autentikus hangszerek, balalajka, domra, baján és harmonika idézik meg az orosz hangulatot.

Tavaly december végén zuhant le az Orosz Honvédelmi Minisztérium repülőgépe, a légi szerencsétlenségben az Alexandrov Együttes tagjainak egyharmadát vesztette el. Az újjáalakult együttes a légi katasztrófa után először február 23-án, a Honvédők Napja alkalmából ad koncertet a Kremlben, majd tavaszi európai turnéján Budapesten is fellép.

Az 1928-ban alakult Alekszandrov Együttest a kezdetekben 12 katona - egy vokális oktett, egy harmonikás, két táncos és egy szólista - alkotta. Első fellépésük a Moszkvai Konzervatóriumban volt Alekszandr Vasziljevics Alekszandrov zeneprofesszor vezetésével, aki később az együttes névadója lett. Az együttes fennállása óta több mint hetven országban koncertezett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!