Március 15. - Ünnepi programok a tiszadobi Andrássy-kastélyban

Kultúra, 2017.03.13

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc magyarországi és európai következményeit bemutató új időszaki kiállítással, kardvívó bemutatóval és filmvetítéssel várják az érdeklődőket március 15-én a tiszadobi Andrássy-kastélyban.

A nemzeti ünnepen délelőtt 10 órától először a gyerekek vehetik birtokban a nemrégiben teljesen felújított történelmi kastélyt, az itt megnyíló játszóházban kokárdát, huszárcsákót, pártát és zászlót készíthetnek - közölte Balogh Tamás programszervező az MTI-vel.

Délután egy órakor nyílik meg az Unokáink leborulnak című kiállítás, amely az 1848-49-es forradalom és szabadságharc európai és magyarországi következményeit foglalja össze. A nyíregyházi Jósa András Múzeum anyagából készült tárlat tizenhat tablón dolgozza fel a szabadságharc utáni eseményeket.

A megnyitót követően a Simonyi Óbester Magyar Szablyavívó Iskola bemutatóját láthatják az érdeklődők, majd A szép akasztott című dokumentumfilm vetítése következik az ünnepi programban. A Lakatos Iván által rendezett alkotás Gróf Andrássy Gyula különösen gazdag életútját mutatja be.

Március 15-én a kastély látogatása díjmentes, a tárlatvezetések 9.30 és 15.30. között óránként indulnak - tette hozzá Balogh Tamás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!