Március végéig várják a pályázatokat a Kadenciaversenyre

Kultúra, 2017.03.21

Március 31-ig várják a fiatal hegedűművészek pályázatait a Budavári Önkormányzat által meghirdetett Kadenciaversenyre, amely a Beethoven Budán 2017 komolyzenei koncertsorozat része.

A versenyre Beethoven D-dúr hegedűversenyének I., II. és III. tételéhez komponált új, eddig nem publikált vagy előadott kadenciával lehet nevezni. Egy versenyző maximum három pályázatban vehet részt, minden kadenciát külön-külön, saját jeligével kell leadni - közölte a Budavári Önkormányzat kedden az MTI-vel.

A verseny célja a hegedűművészek inspirálása, hogy saját kadenciát írjanak és játsszanak Beethoven hegedűversenyéhez, bemutatva ezzel elképzeléseiket, új interpretációkat teremtve a Beethoven-művekhez.

A pályázatokat a Budavári Önkormányzat által felkért zsűri bírálja el, amelynek elnöke Rolla János Kossuth-díjas hegedűművész, tagja Pauk György hegedűművész, a londoni Royal Academy of Music professzora; Fekete Gyula zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezetője; Mácsai János zenetörténész és Zombola Péter zeneszerző, az MR Zenei Együttesek művészeti vezetője.

A zsűri tételenként választja ki a legjobb kadenciát, így három első helyezett születik majd. A legjobb pályaművek ezer-ezer euró díjazásban részesülnek, továbbá a szerzők bemutatkozhatnak a Beethoven Budán 2017 Fesztivál nyitóhangversenyén május 3-án a budai Várban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!