Meghirdették az idei HangHordozók énekmondó pályázatot

Kultúra, 2017.02.16

Második alkalommal lehet kortárs költemények megzenésítésével jelentkezni a Versmaraton HangHordozók című Kárpát-medencei énekmondó versenyére - közölte a szervező Magyar Napló Kiadó az MTI-vel csütörtökön.

A pályázati kiírás szerint a versenybe Az év versei 2016 kötetben szereplő bármely mű megzenésítésével lehet jelentkezni március 15-ig. A felvételeket akusztikus verzióban, digitális formában kell benyújtani, egy versenyző legfeljebb három művel pályázhat.

A legjobb dalok beküldőit a zsűri személyesen is meghallgatja március 31-én az elődöntőben, valamint az április 7-i döntőben. Az első három helyezett 200 ezer, 150 ezer és 100 ezer forintos díjazásban részesül. A zsűri tagjai Harcsa Veronika énekes, Csík János népzenész, Dinnyés József zeneszerző és előadóművész, valamint Farkas Tibor zenész és Stifner Gábor zenei szerkesztő.

A pályázat az immáron hetedik alkalommal megszervezett Versmaraton kísérőrendezvénye, célja a magyar költészet népszerűsítése - áll a pályázati kiírásban. A tavalyi első HangHordozók verseny győztese a JaMese formáció volt Egyed Emese A meséről című költeményének feldolgozásával.

A versenyről további részletek a magyarnaplo.hu internetes oldalon olvashatóak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!