Meghosszabbították a Hopp Ferenc Múzeum Délkelet-Ázsia textilkiállítását

Kultúra, 2017.04.26

Augusztus 20-ig látogatható a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban a Nágák, elefántok, madarak - Viseletek Délkelet-Ázsia szárazföldi térségéből című kiállítás.

A tárlat anyaga Délkelet-Ázsia meghatározó művészi kifejezésformáját, a textilművességet követi nyomon - közölte a múzeum szerdán az MTI-vel.

A kiállítás olyan utat jár be, amely többféle aspektusból, földrajzi, időbeli és antropológiai szempontból vizsgálja a délkelet-ázsiai textilek kódjait, így a textilek rituális szerepének és mintarendjének bemutatásától kezdve az egyes népcsoportok jellegzetes viseleteinek és textiltípusainak ábrázolásán keresztül mutatja be hiedelemvilágukat, ünnepeiket és szokásaikat.

A kiállítás több mint 200 tárgyat vonultat fel: a magyarországi közgyűjtemények értékes, nagyon ritkán látható anyaga mellett magángyűjtők és kutató-tudósok helyszínen gyűjtött tárgyait is bemutatja.

A meghosszabbított kiállítás egy vadonatúj tartalmú kiállítási egységgel is bővül. A korábban kortárs művészeti munkákat bemutató pop-up sarok május 9-től gyermekművészeti alkotásoknak adja át a helyét a kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai pályázat részeként. A tárlat inspirációja alapján készített, babákra álmodott viseleteket az Etyeki Alapfokú Művészeti Iskola textilszakos növendékeinek munkáiként tekintheti meg a közönség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!