Megjelent a Bogár Muzsika Zenekar második albuma

Kultúra, 2016.05.26

Mese a picike szentjánosbogárról címmel megjelent a Bogár Muzsika Zenekar második albuma. Az együttes június 4-én ad lemezbemutató koncertet a Gyerekszigeten.

Mint az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában elhangzott, a világzenei elemekkel tarkított, változatos, ám mégis egységes módon hangszerelt album Nagy Bandó András megzenésített költeményeire készült és Pálfy Zsolt zenész, színész és meseíró gyermekekhez közvetlenül szóló előadásmódja jellemzi.

A műsorban Pintér Mónika énekes-zenepedagógus, aki Bogár Muzsika elnevezéssel évek óta tart zenés és mondókás gyermekfoglalkozásokat, elmondta: a lényeg, hogy olyan koncertet adjanak, ahol élménnyel gazdagodnak a gyerekek, és aktív részesei lehetnek az előadásnak. Jó hangulatú koncerteket tudunk magunk mögött - mondta, hozzátéve: a koncerteket családi programnak szánják, célkitűzésük, hogy bevonják a gyerekeket, együtt zenéljenek, és a szülőkkel is közös élménnyé váljon az esemény.

Mint mondta, a Hajógyári-szigeten, június 4-én, a Gyereksziget megnyitó buliján 11 órakor kezdődő koncerten az új lemez anyagát mutatják be, de az első albumról is hallhatóak lesznek számok. Kiemelte: az új lemezen található Édesanyám című szám klipjéhez Cakó Ferenc készített homokanimációt.

Nemes Zoltán, a zenekar tagja elmondta: mivel világzenei albumról van szó, az új lemez az első folytatásának tekinthető, de újdonságokat is tartalmaz, hiszen a világ tágas, és ezt szeretnék a gyerekeknek megmutatni. Hozzátette: a lemezt a közeljövőben több fellépésen is bemutatják, a gyereknap alkalmából a hétvégén például Újpalotán, Siófokon, majd Kiskunfélegyházán is játszik az együttes.

A Bogár Muzsika Zenekar tagja Pintér Mónika (ének), Nemes Zoltán (billentyűs hangszerek, ének) és Pálfy Zsolt (gitár, ének) mellett Demjén András (basszusgitár, lant) és Adorján Gyula (dobok, ütőhangszerek).
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!