Megkezdődött a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat

Kultúra, 2018.02.02

Ágyúdörrenéssel vette kezdetét az idei Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat Budakeszin, amely Helyben van a sokszínűség mottóval sok száz településen csaknem 1500 programmal várja az érdeklődőket a művelődési házakban február 2. és 4. között.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az Erkel Ferenc Művelődési Központban rendezett megnyitón fontos társadalmi programnak nevezte a közösséghez, településhez való tartozás erősítését. Mint mondta, a kulturális lehetőségek bővülése elősegíti, hogy minél inkább közösségekben éljük meg identitásunkat.

Az államtitkár kiemelte: hisznek abban, hogy a kulturális alapellátással mindenkit meg tudnak szólítani.

Hozzátette: nem véletlen, hogy Budakeszi az egyik kiemelt helyszíne a rendezvénynek, az itteni aktív közösségek példát tudnak mutatni más települések számára is, hogy mit jelent a mindennapi kultúra megélése, létrehozása.

Magyarország egyre erősödik kulturális közösségeiben, amelynek köszönhetően a társadalom is erősödik - hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve, hogy 2017-ben 63 és fél millió ember látogatta országszerte a művelődési házakat.

Hoppál Péter a rendezvény mottójára utalva úgy fogalmazott: csak el kell menni a legközelebbi művelődési házba, és máris aktív létrehozóivá válunk a közösségi kultúrának.

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere köszöntőjében a magyar kultúra fontos építőköveinek nevezte a kulturális intézményeket. Mint mondta, szerepük kulcsfontosságú a kulturális értékek létrehozásában, a lakosság felé közvetítésében.

A Budakeszin zajló országos megnyitón az 1848-49-es szabadságharc egyik csatajelenetét adták elő katonai hagyományőrző egyesületek. Az összecsapás végén Novák Péter, a rendezvény védnöke az ágyú elsütésével indította útjára a 12. Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozatot. A megnyitót követően Budakeszin egyebek mellett ételkóstolás, a város művészeti csoportjainak bemutatója és a The Old Show zenekar fellépése várja a közönséget.

Az országos programsorozat eseményeiről a http://www.kulturhazak.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. A rendezvények között egyebek mellett hagyományos farsangi programok, táncelőadások, koncertek, műhelyfoglalkozások is szerepelnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!