Megtartják az OperaFüred programjait július 23-24-én

Kultúra, 2020.07.19

Bár az Anna-bál idén elmarad, az OperaFüred ingyenes programsorozatát megtartják július 23-án csütörtökön és 24-én pénteken a balatonfüredi Gyógy téren - közölte a Magyar Állami Operaház az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a Magyar Állami Operaház Énekkara és Zenekara este nyolc órakor kezdődő koncertjein népszerű operaslágerek, kuriózumok és az operaház új évadának bemutatóiból vett részletek is szerepelnek majd. A kétnapos program az énekkar változatos, Mozarttól Kodályig ívelő műsorával indul. Csütörtök este népszerű kórusrészletek hangoznak el többek között Bizet: Carmen, Kodály: Háry János, Mascagni: Messa di Gloria, Mozart: Szöktetés a szerájból, Puccini: Pillangókisasszony, ifj. J. Strauss: A cigánybáró és Verdi: Traviata című művéből. A kuriózumok között szerepel a tavaly ősszel az Erkel Színházban rögzített Erzsébet című opera Erkel-féle 2. felvonásának több részlete és Puccini: Edgar című darabjának Requiemje is. Szólót énekel Wiedemann Bernadett és az Opera énekkarának művészei, vezényel Csiki Gábor, zongorán közreműködik Andrássy-Neuenstein Krisztina. A péntek esti Operagálán az operaház zenekarának és az intézmény kiváló énekeseinek -Boncsér Gergely, Cser Krisztián, Rálik Szilvia, Szántó Andrea - előadásában, Kocsár Balázs zeneigazgató vezényletével hangzik el többek közt Beethoven: István király, Erkel: Bánk bán, Kálmán: A csárdáskirálynő, Purcell: Dido és Aeneas, Ránki: Pomádé király új ruhája, ifj. J. Strauss A denevér, valamint Verdi: Nabucco, Macbeth és Don Carlos című operájának egy-egy részlete.

Kiemelték: a koncerten olyan áriák is megszólalnak, amelyek már az Operaház ősszel induló új évadát, A francia múzsa szezonját hirdetik, mint Saint-Saëns: Sámson és Delila, Donizetti: Az ezred lánya és Adam: A lonjumeau-i postakocsis című művének részletei. Közölték: az Opera hagyományos harmadik rendezvénye, a július 26-ra tervezett OperaMozi vetítése idén technikai okokból elmarad.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!