Megújult a málagai Picasso-múzeum állandó kiállítása

Kultúra, 2017.03.13

A nagyközönség előtt eddig még sosem kiállított és csak ritkán bemutatott művek is szerepelnek a málagai Picasso múzeum megújult állandó tárlatán, amelyet hétfőn nyitottak meg a dél-spanyolországi tengerparti városban.

A világhírű spanyol művész alkotásai közül a következő három évben összesen 166 műalkotást - festményeket, rajzokat, szobrokat, kerámiákat - tekinthetnek meg a látogatók. A tárgyak jórészét az Almine és Bernard Ruiz-Picasso Művészeti Alapítvány (FABA) kölcsönzi a múzeumnak.

Bernard Ruiz-Picasso, a festő unokája a megnyitón elmondta, hogy a tárlat megújítása mögött kétévi munka áll. Az 1895 és 1972 között született alkotásokat kronológiai sorrendben vonultatják fel 11 teremben.

A műkincsek értékét a Christie's aukciósház mintegy 500 millió euróra becsülte.

José Lebrero művészeti igazgató hangsúlyozta, hogy az állandó kiállítás egy múzeum "lelke". A megújult tárlattal az a céljuk, hogy azok is felfedezhessék maguknak Picasso művészetét, akik nem ismerik a mester életművét, munkásságát.

A termeket az új kiállítás előtt felújították, a Fundación Endesa támogatása révén megújul a világítás, és a látogatók már tíz nyelven kérhetik az audio tárlatvezetést.

A világhírű spanyol festő szülővárosában 14 éve nyitotta meg kapuit a múzeum, amely tavaly több mint 558 ezren látogatót fogadott, és ezzel Andalúzia leglátogatottabb múzeuma.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!