Mi még? címmel jelent meg Béres Ilona első verses lemeze

Kultúra, 2018.10.11

Mi még? címmel jelent meg Béres Ilona Kossuth-díjas színművész első verses CD-je. A válogatásban 21 vers szerepel magyar költőktől.

A lemez címét egy Szabó Lőrinc-vers, a Mi még? adta. A válogatásban 20. századi magyar költők szerepelnek. A kiválasztott darabok szerelemről, öröklétről, természetről szólnak. Béres Ilona mindegyik verset magáénak érzi, van, amelyikhez kedves emlék is köti - hangzott el az M5 csatorna csütörtöki Kulturális Híradójában.

A lemezen olyan klasszikus költők versei szerepelnek, mint például Ady Endre, Radnóti Miklós vagy József Attila. Több olyan költemény is elhangzik a művésznőtől, amelyet színpadon sohasem szavalt, de mindig szeretett volna. Ilyen például Weöres Sándor Dob és tánc című verse, amellyel a CD zárul.

Béres Ilona felidézte: egy előadás előtt, Sinkovits Imre rohant be a portáról, a kezében lobogtatott egy kötetet, hogy "most jelent meg, és ez egy csodálatos kötet". Ladányi Mihály Dobszóló című kötete volt - mondta, hozzátéve, hogy a CD-n el is hangzik a költő egyik verse.

"Béres Ilona ajándékként kapta ezt a lehetőséget és ajándékként ajánlja fel mindenkinek, aki érti és szereti a magyar nyelvet" - hangzott el a műsorban.

A Swing Jazz Kultúráért Alapítvány által kiadott CD-n közreműködik Csík Gusztáv dzsesszzongorista. A CD rendezője Markovits Ferenc.

A lemez teljes bevétele a Swing Jazz Kultúráért Alapítványt gazdagítja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!